Pages

Healing

Friday, December 3, 2010 Read Comment


Barangkali aku membutuhkan masa untuk muhasabah dan menrefleksi kembali atas semua perkara.

T_T

"Wahai orang-orang islam, besiap sedialah kerana urusan ini sangat serius.
Saat berpindah sudah hampir, sediakanlah bekalan kerana perjalanan ini amat jauh.
Kurangkanlah bebanan yang dibawa kerana di hadapan kamu terdapat beberapa halangan.
Tidak akan berjaya orang melalui rintangan ini, kecuali mereka yang tangkas langkahnya.
Wahai manusia, sesungguhnya menjelang hari kiamat akan berlaku keadaan yang gawat dan sulit. Golongan zalim berkuasa, golongan fasik punya kedudukan penting sedangkan golongan yang mengajak ke arah maaruf ditindas manakala golongan yang melarang kemungkaran ditekan.
Hendaklah kalian bersiap sedia menghadapi semua itu dengan bekalan iman.
Berpegang teguhlah pada keimanan sekuat-kuatnya.
Perbanyakkan amal soleh, paksakan diri mentaatiNya.
Bersikap sabarlah kalian menghadapi bencana dan kesusahan ini, nescaya kalian akan mendapat ganjaran syurga yang abadi"

(Rasulullah s.a.w)

*
Moga kita sejahtera ruhiyy dan haraki,
insyaAllah.
Moga segalanya untuk redha Allah,
dan kerana kefahaman akan tanggungjawab
dan ultimate goal kita.

3 voice (s):

azni_1405 at: December 3, 2010 at 10:47 AM said...

salam akak..
sudah lama xjengah kesini..
moga2 akak kat sana sihat2 selalu..

owh,,suka lagu sami yusuf yang ada 4-5 bahasa tu..bm pon ada..hehe cm sweet jerk..

jaga diri,jaga iman, jaga hati..
doakan kami di MY.

fi zhilalil tarbiyah at: December 3, 2010 at 12:56 PM said...

yes dear!
dakwah menuntut 110% perhatian dan pengorbanan kita untuk membina manusia, membebaskan manusia dari penghambaan manusia-manusia kepada penghambaan kepada Allah semata..
semoga terbina himmah rijal2 hujung kota dan terpancar hamasaah rijal2 didalam gua..
jom sama2 berusaha..=)
amin

adilah at: December 12, 2010 at 11:51 PM said...

alhamdulillah...
thx :)

urusan ini sgt serius
buang bebanan
tangkaslah!!!

doakan sy kuat
smga sy x sia2kan kesedaran ini

Related Posts with Thumbnails
 

© 2010 the labyrinth of piousBlogger Template by dzignine