Pages

Hadiah Hari Jadi

Monday, December 14, 2009 Read Comment
assalamua'laikum..
dear sis,
how's life? ...
....
....
n this email, kenapa ye tiba2 sampai.:)
agak2 hari ni hari apa eh..hoho
dah melangkah lagi setahun kan. dah menjejak angka 19 tahun.
dah bertambah usia perjuangan. betul kan..:)

so, kiranya ni nak buat ucapan lah ni.ucapan selamat hari lahir yg ke 19.hoho.mcm poyo la pulak.

fieqa syg,
kehidupan di dunia hanyalah fana, yang kekal hanyalah di akhirat sana.
manfaatkanlah usia yang dipinjamkan ke jalanNya,
oraklah langkah ke arah kebaikan,jauhi kemungkaran..
biarlah lembaran tahun yang mendatang lebih bermakna.
usahalah mengejar nur hidayahNYa, pasti kamu akan lebih bahagia..:)
adikku yang manis,
dengan bertambahnya usia, maka akan bertambahlah perkara yang akan kamu kejar dan hadap. selangkah ke hadapan menjanjikan seribu macam persoalan yang perlu dirungkai dan digubah sehabis baik.
dunia tidak pernah menjanjikan kesenangan berpanjangan. dugaan akan sentiasa menerjah datang. badainya tiba tanpa alamat.
tapi ketahuilah,
dirimu tidak akan pernah lemah,
dirimu tidak akan pernah gundah,
dirimu akan sentiasa gagah andai akhirat jadi taruhan,
andai pegangan yang satu erat tergenggam,
andai keyakinan kepada yang SATU tidak pernah gugah.
yakinlah Allah bersamamu.
yakinlah Allah pelindungmu.
yakinlah Allah tidak pernah membebankanmu.

ingat, Rasulullah pernah berpesan,
"barangsiapa yang Allah mahukan kebaikan untuknya, nescaya Dia akan mengujinya dengan kesusahan." (riwayat bukhari)


teruskan perjuangan.
jalan ini tidak akan pernah sunyi. jalannya panjang dan memenatkan.penuh berliku.berat bebannya.banyak akibatnya.

TAPI bukan sedikit ganjarannya. bukan calang2 manisnya. janji Allah itu cantik adikku..:)

we all have a path to choose,
thru valleys n hills we go,
with ups n downs,never fret never frown, Allah knows..
to live well or live hell, u choose..
have faith.
living without faith is like driving in a fog..
turn to Allah, he never far away..

moga jadi muslimah hebat.akuilah hakikat seorang hawa menjadi fitnah kebanyakan lelaki.biarlah ada duri yang memagari,agar dirimu akan terus dibentengi takwa dan amal.jagalah pandanganmu, peliharalah akhlakmu,kuatkanlah pendirianmu.awasi auratmu.hargailah dirimu..

biar terus jadi sang tulip putih, yang sentiasa suci dan damai dalam warna dan mekarnya bunga..:)
berjuanglah sayangku, tanpa mengira penat dan jemu. biar hidup kita derita dengan usaha.kelak kita akan dimulia, jika tidak di dunia,pasti nun di syurga.insyaAllah..
jalan cinta para pejuang
di sana, ada cita dan tujuan
yang membuatmu menatap jauh ke depan
di kala malam begitu pekat
dan mata sebaiknya dipejam saja
cintamu masih lincah melesat jauh melampaui ruang dan masa
kelananya menjejakkan mimpi2
lalu di sepertiga malam terakhir
engkau terjaga, sadar dan memilih menyalakan lampu
melanjutkan mimpi indah yang belum selesai
dengan cita yang besar, tinggi dan bening
dengan ghairah untuk menerjemahkan cinta sebagai kerja
dengan nurani, tempatmu berkaca setiap kali
dengan cinta yang selalu mendengarkan suara hati
teruslah melanglang di jalan cinta para pejuang
menebar kebajikan, menghentikan kebiadaban
menyeru pada iman
walau duri merantaskan kaki
walau kerikil mencacah telapak
sampai engkau lelah, sampai engkau payah
sampai keringat dan darah tumpah
tetapi yakinlah, bidadarimu akan tetap tersenyum
di jalan cinta para pejuang
Salim A Fillah
.....
indahnya ukhuwah kan..wpon xpernah bersua, baru bertegur sapa tanpa berhadap muka, dah terasa kasih sayangnya. itulah, orang kata ukhuwah itu sukar untuk ditafsirkan. segala-galanya andai kerana Allah semuanya akan terasa indah dan manis.moga ukhuwah ini akan kekal segar.tak pudar dek masa, tak tenggelam dalam lautan usia..
moga terus tabah dalam meniti usia.
all da very best in all ur future undertakings!
moga rahmat Allah sentiasa melimpahimu.
moga segala urusan dipermudahkan.
moga sentiasa sweet juga.
manis pon mau kira.^_^
hati jangan lupa jaga.
iman pon kena check sentiasa.
akhlak juga jangan lupa.
ok ya.itu sahaja.
nanti tambah panjang jadinya.hehe
do take care!!may Allah bless~~~
salam sayang,
...... yang comell..:p
hehe
p/s-
waa..seriously sangat terharu..iskh3...T_T. tak tau nak explain camne.
terima kasih kak!
I have replied this email.
Moga Allah terus beri kekuatan untuk terus berjuang di Indonesia tu yer!!
InsyaAllah.
thanks juga pada 'mediator' yang memperkenalkan kami berdua.
Lots of love,
ur sis...

12 voice (s):

cactus biru at: December 14, 2009 at 9:44 AM said...

:))
take care dear!

^____^

tulip putih at: December 14, 2009 at 10:08 AM said...

:))

iyer.iyer!
take care jugak!! ^^

haha, tak sangka pulak comment disni..^_*

aziani at: December 14, 2009 at 1:09 PM said...

salam hari lahir...

sori xingat la sayang...
moga sisa umur yang berbaki dapat digunakan untuk berjuang di jalanNya...

tulip putih at: December 14, 2009 at 2:57 PM said...

aziani!!...:D
how's exam?..hehe..

xpe2..
insyaAllah, the same goes 2u..
moge trus dlm langkah berjuang shbatku!..:D

iqbalsyarie at: December 14, 2009 at 3:38 PM said...

owh...mmg hadiah yg bermakna!

iqbalsyarie at: December 14, 2009 at 3:39 PM said...

owh...mmg hadiah yg bermakna!

tulip putih at: December 14, 2009 at 4:25 PM said...

:)..btol3!!

nabila at: December 15, 2009 at 1:59 AM said...

lama x komen. hehe...hepi belated bday..sori lmbt wish.
biela

puteribonda at: December 15, 2009 at 4:08 AM said...

salam
nice present ^_^
n thanks 4 sharing, fieqa
it is so beautiful.

=)

Nur_Eman at: December 15, 2009 at 6:05 AM said...

Wah, so sweet lah =)
hurm, akak rasa cam ingat situasi tu. ms tu ngn kak KD skali, ye x?cuma akak cam kabur2 lagi nak ingat fieqa ni.

fieqa ad join x yg kita main org buta, bisu n pekak tu?akak yg jdi org pekak tu.hu.akak kump ngn mumtaz.fieqa pon group ktorg gak ke ms tu?

fieqa, leave me ur emel.nt akak bagi gamba ms kat SH tu.biar akak teka yg mn ye.xnak bgtau dlu tau.he.main teka2 pulak.sbb rs cam tau.he

tulip putih at: December 15, 2009 at 9:46 AM said...

biela:

hye biela!..
thanks ea!..x kesa je..:D
btw, sorry..sy tak link lagi awak nye.actuly, tgh update2 jugak link2 kat tepi ni, coz aritu tukar layout kan...

take care biela!..=)

___________

puteribonda:

=)
yeah.exactly!..
cam dpat surat dr kekasih lak..hoho..just analogi kayh...not the truth one~..hehe..

tulip putih at: December 15, 2009 at 9:57 AM said...

kak nad:

hehehe..=)

sy ingat lagi akak..hihi..kak kd skali ek?ade kot..x prasan pulak..
n klo akk ingat, akk ade cite2 sal dak2 kelas akak..cmne akk handle klas akak sume2..y dorang teror speaking, tp tula..nakal sket kan.hihi..^^
klo akak ingat la.=D

ade2...tp sy x sure la pulak sy grup akk ke tak..haa, akk kan y kene tutup mata tu kan? kan?..hihi..btol la kot sy grup akak...:D

hihi..
orait!

fieqa1012@gmail.com

take care kak!
selamat meneka ye!..hihi..=D

klaka la akak ni men teka2 pulak!hoho..^__*

Related Posts with Thumbnails
 

© 2010 the labyrinth of piousBlogger Template by dzignine