Pages

x dapat??

Wednesday, November 19, 2008 Read Comment

Bismillahirrahman nirrahim..
assalamualaikum W.B.T

jam di laptop menunjukkan kol 2.17 pagi..
disebabkan aqilah rafhanah nk baca sangat post baru..hek3~..*aq post jugak ni qilah*...
tp act bukan post y sepatutnye saya nk post kan..

xdapat post???



nape??

actualy, nk post video..

dr tadi upload xdapat2~~..huhuu..

pelik3~~..

dr td saya nk upload satu video ni..

format : Windows media player

file size : 21 mb je...

huhuuuu~..
tp masalah nye xdapat2 upload kan video ni..rasa kepelikan menghantui diri..padahal video ikot format n size under the maximum which is 100mb...pe yang patut saya buat??...try la tnye rakan2 ym yang rase2 ley membantu.....


Mangsa pertama : abg phyz (causin ku)..tp dia x dapat membantu even dy mmg terror pasal computer2 ni..myb x pakar bab video..hehe..


mangsa kedua : Khalid Termizi (my coursem8 in IPBA)..dia adalah buruan kami (dak2 tesl) kalo ade problem regarding dengan laptop, memang dia akan dikejar..haha...ni hasil ym kami…huk3~..ni ape y saya ingat la (maybe ade y x tepat words dy..huuhu~)…*wink*



Fieqa : Salam


Khalid : Wasalam


Fieqa : Nak tanya sikit boleh?


Khalid : Satu pertanyaan 10 sen


Fieqa : Ok la..2 pertanyaan 20 sen…*wink*


Khalid : Pe dia?


Fieqa : Camne kalo nak upload video kat blog? Ni try dari tadi x dapat2…


Khalid : format dia ape?


Fieqa : windows media video..blog mmg support kalo wm nye file…(pelikk~)


Khalid : maybe besar sangat kot..


Fieqa : Aiyaa...maximum 100mb tp aq nye 21 je..


Khalid : haaa…?


Dan Khalid pon bagi idea ntok restart balik laptop and try upload balek…


Fieqa : ni kalo x jadi 20 sen xpayah bagi ye~…hek3~…


Saya pon try restart balek and retry upload balek…


Hmm..processing..processing..


Aiyakkk~…x dapat jugak kah??..nampak nya cadangan Khalid tidak berhasil..


Huhuuu~…


mangsa seterusnya : hanisah abu hasan a.k.a puteri bonda , pon x dapat membantu….huk3~..so camne ni???.....


Sedih nye kalo x dapat post video ni…~,~


Haaa~..tiba – tiba terfikir nak tanya kak rose..(students KMS – course tindikan Math)…even saya x pena ym ngan dia..kami hanya berkenalan di telefon coz waktu tu saya ada nak tanya sumting regarding to MARA….then kak rose pon pelik nape x ley upload coz format n size dah ok dah…~..huhuu..dy bagi cadangan upload kan kat u tube..then copy paste url je…

Act, waktu tue mmg saya sedang upload video tu kat u tube hasil nasihat dari adik perempuan saya..huk3~~..


Yeeahh~~..alhamdulillah…akhir nya saya berjaya upload di u tube…syukran adik..!!....tapi…


“the video has not been processed yet”…


Maybe baru upload so u tube x process lagi…but whatever pon alhamdulillah la gak dpt upload di u tube~ n duit 20 sen x melayang..haha~….so insyaallah, saya akan try post esok la….^,^

Huk3~…ape special sgt video ni ye…hek3~~…kita saksikan…^,^…


To Aqilah Rafhanah : aq dah berjaya wat post baru ni…ahaha~~…


Coretan : budak baru belajar ~,~

*Usaha tangga kejayaan* 2.54 am

Da nak dekat kol 3..jom kita qiam..

Mengingatkan diri sendiri yang sering lalai..~,~

“Dan bangunlah pada sebahagian dari waktu malam serta kerjakanlah “Sembahyang Tahajjud” padanya sebagai sembahyang tambahan bagimu, semoga Tuhanmu membangkitkan dan menempatkanmu pada hari akhirat di tempat yang terpuji”.

(Surah al-Isra’: 79)


2 voice (s):

QilaRaft at: November 20, 2008 at 4:24 AM said...

heh..
ak pon plek asl ko xdpt2 nk upload..
kot ye pon xyah r wat kale striking dow highlight name ak..
haish..

fieqa at: November 21, 2008 at 5:30 AM said...

akhir nye dpt gk publish qila..
alhamdulillah, ^,^..aku upload kat u tube then gune kod embed dy..

ahahaa~..saje capap kan name ko...ko y nak sgt post baru kan..kuang3~~

Related Posts with Thumbnails
 

© 2010 the labyrinth of piousBlogger Template by dzignine