Pages

renovation in K.I.S.A.S - -exclusice- -

Saturday, December 13, 2008 Read Comment
bismillahirrahmannirrahim...

assalammualaikum W.B.T


hua3~...kunci2 bilik RESTU kisas..(kiri - muslimin, kanan-muslimat) *cam kanak2 je da2 restu nie* hehee~ p/s- RESTU tu sidang redaksi..hehe bilik restu?...tempat yang banyak juge mengajar erti hidup...


hehe..agak excited nak wat post ni..gambar kat atas tue gambar introduction je..agak tak de kena mengena ngan post ni..hehe..disebabkan permintaan agak ramai..haha..akhirnya, alhamdulillah..dapat jugak wat post ni...

okey~..

back to the topic..'exclusive'..wah2.ape y exclusive nye ni??..hehe...alhamdulillah, nak tahu x..kisas skrg dah semakin berseri - seri..hehe.. post kali ini, saya akan membawa anda semua ke kisas, sebuah institusi pendidikan yang terletak di daerah klang..wahahaa..cam host program ape ntah..hahaa..okey..kali ini, post ni dipenuhi dgn gambar2 terbaru kisas..saya ingin ucapkan sejuta syukran kat junior saya, iejan (junior rumah omar) kerana telah mensponsor gambar2 ni..susah payah dy anta via email...*thnx byk2 eh iejan..syg awk!*.ngee~
okey2~..actually, gambar2 telah di upload lame..tp tula..x sempat2 je nak taep post ni..hahaa..cam bz sgt je saya ni..hua2~..nampak nye sume x sabar...tapi before kita tgk gambar terbaru, saya nak share gambar y sempat saya amek masa last day kat kisas..huhuuu..mungkin ley jd renungan untuk kita semua yang digelar x-KI..

x-KI??

layakkah kita??
meh tengok gambar kat bawah ni..
" Matlamat kolej : Melahirkan pemimpin yang berilmu dan bertaqwa "



hmm..

pemimpin?

berilmu?

bertaqwa?

sudah cukup kah semua kriteria2 itu dalam diri kita?

merenung diri kembali..
acapkali kedengaran suara - suara seperti ini terpacul dari hamba - hamba Allah selalunya ditujukan kepada pelajar - pelajar yang bakal menghabiskan pengajiannya di bumi wakafan itu..

"haisshh..korang tahu x..kalau kat luar nanti memang susah sangat..macam2 dugaan kat luar tuh..kadang2 tuh kitorang pon ...."

"eiii, camne la nanti ek..aduhaiii...takut nye kalau susah nak dengar2 tazkirah nie"

astagfirllah..

huhuu.. kadangkala memang diakui.. agak banyak dugaan yang harus kite semua tempuh sebagai seorang dai'e,hamba Allah, seorang anak, seoarang pelajar dan juga seorang rakan kepada rakan yang lain.. mungkin disebabkan biah di luar agak berbeza dengan biah solehah di bumi wakafan yang menyebabkan ada di antara kita yang mungkin sukar melaksanakan amar ma'ruf nahi mungkar (menasihati dan merenung diri sendiri..hmmm)...

tiba- tiba teringat kata- kata sahabat saya..nadhirah (y skrg blaja di mesir)..time tu saya ber'ym dengannya..2hari lepas..saya save ym kami dalam microsoft word coz nanti ley bace2 balek..hehe.. okey2..saya paste cket potongan ym kami...

fieqa sapar: nadh

nadhirah_y: yup

fieqa sapar: cam best ek tarbiyah kat sane

fieqa sapar: huhuu

fieqa sapar: share la ilmu kat sane ye

fieqa sapar: huhuu

nadhirah_y: hamdalah

nadhirah_y: insyallah

nadhirah_y: kt mane2 pn ad je trbiyah

nadhirah_y: kte kne cri

nadhirah_y: dy xkn dtg kt kte

nadhirah_y: sni bnyk j lagh02

fieqa sapar: tol2~

fieqa sapar: kat tmpt aku tu

fieqa sapar: okey la jugaj

fieqa sapar: *k

fieqa sapar: tp byk je dugaan nyee

fieqa sapar: huhuu

nadhirah_y: kl0 xnk cbe baiki dri

fieqa sapar: tol2

nadhirah_y: d0k msir pn xd gne ny

nadhirah_y: huhu

fieqa sapar: tol2 nadh

fieqa sapar: sgt stuju!


nadh!..thnx nadh coz bagi semangat..(suka dengan kata- kata ko tu).. betul2 nadh..tarbiyah ni ade je kat mane2..cuma depends pada kita sama ada nak amek ke x nak pengisian tuh...(merenung diri kembali..cukupkah ilmu yang sangat cetek itu??)

"Setiap manusia semestinya berakal, dan kita seharusnya bersyukur atas nikmat ini. Tetapi yang membezakan di antara kita adalah sejauh mana kita menjana akal ke arah mengilhamkan sebuah kepatuhan dan juga ketaqwaan kepada Yang Maha Esa. "
"Apabila akal yang sepatutnya diletakkan di satu kedudukan yang tinggi dikorbankan untuk sesuatu kepentingan diri, maka tepatlah apa yang difirmankan Allah bahawa manusia akan terjun menjadi serendah-rendah makhluk, bahkan lebih rendah daripada haiwan yang melata. Manusia begini adalah ibarat bangkai manusia; jasad berlembaga manusia tetapi mempunyai pekerti seperti binatang. Maruah kemanusiaan yang ada pada diri tergadai kerana menurutkan nafsu yang menjadi musuh kepada akal. "


hmm..sangat mendalam kata-kata kat atas ni.. moga kita semua diberi kekuatan untuk meneruskan perjuangan dalam meningkatkan ilmu duniawi dan ukhrawi dalam diri..

sungguh tidak layak rasanya diri ini untuk terus mencurahkan kata-kata memandangkan ilmu yang dimiliki amatlah cetek berbanding para-para solihin..
astagfirllah.. cuba kita renung-renungkan kembali motto kisas yang seringkali dan senang terpacul di bibir-bibir pelajar-pelajar kisas tidak kira sewaktu mendengar tazkirah atau di mana- mana jua,

"fastaqim kama umirt"


dan satu lagi..

"5 unique things in kisas"

apekah dia??..huhuu..teringat sewaktu orientasi masa mule2 masuk dulu..sangat2 la pelik... apela yang faci2 maksudkan 5 unique things ni..selalu sgt mention mnde ni sewaktu di orientasi.. hmm..bile dah lame sikit dok kat kisas...ohhh...camtu....

...5 unique things in kisas :

...tarbiyah, biah solehah,friends,teachers dan ukhwah..

hmm... merenung diri kembali.. layakkah aku bergelar seorang x-ki yang betul2 x-ki??..

ade words yang agak menarik juge...

Kita harus sedar bahawa kita manusia adalah setinggi-tinggi makhluk Allah di muka bumi ini. Kesedaran ini janganlah sampai membawa kita terlupa bahawa kita juga boleh jatuh menjadi serendah-rendah makhluk jika tersalah mengemudikan bahtera hidup ini. Ini sesuai dengan Firman Allah yang bermaksud: Sesungguhnya manusia Aku cipta dalam sebaik-baik kejadian. Lalu Aku jatuhkannya menjadi serendah-rendah makhluk; kecuali mereka yang beriman, beramal soleh. Mereka mendapat ganjaran yang tidak putus-putus"

jagalah hak Allah, pasti Allah akan jaga hakmu..wallahualam...

haa..kat bawah nie antara gambar - gambar terbaru kisas..harap-harap kisasian semua happy tgk gambar kat bawah nie..




ni bukan gambar kisas ye..hehe..ni antara plan2 untuk kolej kita yang tercinta..
haaa..masih ingat x camna dewan kuliah kita..kat bawah ni antara gambar - gambar dewan kuliah time zaman kita..hehe..



hehe... okey, sekarang kita tampilkan kisas yang sudah bertukar wajah..wahhh...exclusive nye dewan kuliah kita sekarang...taadaa..tengok la gambar2 kat bawah ni..hhehe..

ni pintu depan dewan kuliah..hehe..


wahh!!..dewan kuliah dari pandangan atas...



di bawah sinaran nurr (cahaya) a.k.a lampu..hehe..

syok nye, kalau dapat belajar dalam nie..pasti kuliah phz mr.cheng x ngantok sangat..haha..


ni kalau waktu siang kot.. hehe
tadaa...wahh..ukiran kat toilet..hehee..
antara pemandangan di kisas..

wahh..tersegam indah!!

lampu baru ek??

pemandangan di kisas juge..=)


wahhh...sudah bertukar..ngeh3~



kat bawah ni adalah dewan terbuka mase zaman saya..kat dewan terbuka ni adalah tempat2 pelajar berkumpul untuk perhimpunan x rasmi cam hari selasa sampai jumaat di smping mendengar2 tazkirah..huhu..xpon kalau ade ape2 perjumpaan..perjumpaan rumah OMAR ke..hehe


ni gambar dewan terbuka zaman sekarang..hehe..wahh!...


ni ape plak ek..haa, kerja penukaran bumbung bangunan..ni bangunan kelas kami ...kelas saya tuhh!..hehe...bekas kelas saya...

camni rupenye hasilnyaa..hehee

yang bawah ni adalah asrama muslimat...


tukar pintu baru ek?? hehe..


alhamdulillah..syukur2...banyak juga perubahan - perubahan yang berlaku di kisas sekarang.. menurut iejan dalam messange nye yang berbunyi..(akak copy ek iejan..hehe)

" mesti akak terkejut habis kalau tengok gambar2 tu...dia renovate sume time kitorang tgh spm..yang bertuah nya batch tahun depan la..dewan kuliah memang mewah sangat, atap tuka, bangunan skola n hostel (lebih2 lagi blok E) cat, dinding kat gim da tuka cermin (nampak luas sgt)..toilet yang ****** sume dy renovate..lantai dewan terbuka tukar mozek..ape lagi ek?..banyak la..nanti akak tgk je..he2"

hehe...thnx byk2 iejan atas maklumat tuh..hehe..

hmm..nampak nye post ni kian berakhir...akhir kata dari saya..semoga kita semua dikurniakan kekuatan oleh Allah untuk terus dapat berjuang di bumi yang fana' ni..marilah kita same2 saling ingat - mengingatkan antara satu same lain, insyaallah..wallahualam..

........tetibe teringat kata - kata akak senior sewaktu kat kisas dulu........

" kat bumi wakafan ni cube lah, kita cari mutiara - mutiara yang ada kat sini"


kemanakah mutiara - mutiara itu??..

hmmm...
merenung diri...


p/s- saya ingin memohon maaf andai ada bahasa saya mengguris perasaan mana -mana pihak..saya adalah hambaNya yang tidak terlepas daripada melakukan kesalahan...
diharapkan post ini dalam mengingatkan diri kita kembali dari mana kita datang..dan ke mana kita akan pergi...

wallahualam...

assalammualaikum...





41 voice (s):

AiMaN KiSaH at: December 13, 2008 at 9:20 PM said...

salam,,wau

terkejut dgn kejutan yang cepat berlaku di KISAS

syukran banyak2 sebab upload gambar2 tu..mmg appreciate sgt,,kami semua mmg mengharapkan apa2 kabar dari malaysia

thanks :-)

anas_AF at: December 14, 2008 at 12:57 AM said...

haah....terkejut...
saya akan link post ni untuk santapan bersama..

akmal hayat at: December 14, 2008 at 3:11 AM said...

gle ah..lawa!! rugi x sempat merasai dewan kuliah gitu...

Dewan besar tempat kte lwan chess tu upgrade x?? ha3

najihah iman at: December 14, 2008 at 4:58 AM said...

salam fieqa~

sh0cked...
wah..sgt smart lh kisas skrg-
dwn besar ade changes x?

arabella at: December 14, 2008 at 6:49 AM said...

salam.
erm.best sungguh.nie yg nk g ziarah kisas.btw dwn besar dh ade air cond en?mst sedap td0 2 tyme exam.wee~

akmal hayat at: December 14, 2008 at 7:20 AM said...

to arabella:

dewan ad air-cond TAK BEST!!

gle pnye sjuk time aku jawab exam kt kmb aritu..menggigil tgn2..smpy nak kebas..

mengganggu kecekapan tangan nak menulis jek..it retard da acceleration..hahah

Liyana at: December 14, 2008 at 7:33 AM said...

salam

pieqa!!!
thanx tnjuk pic tuh..tkzut besar ak tgoknye~
cntik daaaa~


nway can i take the pic n put it in my blog...ku nak cte kat org sek ku dh jdi cntik..ngeh33~

*mghrpkan juga trbiyah yg sma masih dtruskan di kisas yg srba baru tuh~

anas_AF at: December 14, 2008 at 9:21 AM said...

jom kita plan ke kisas.ada alasan.dh berubah.dewan main chess tu silap2 da ada aircond.

fieqa at: December 14, 2008 at 10:30 AM said...

>>> aiman kisah

hehee..
tula mmg agak terkezut gak...
syukur la alhamdulillah..
*khabar dr malaysia*..hehe

ape2 pon thnx kat org y m'sponsor gambar..ngeh3~..iejan nak upah ke?..hehee..

>>> anas_AF

sile2~..
digalakkan..sharing is caring..
hee~

>>> akmal hayat

hua3~..
sape suroh x jd stayer..ngeh3~..
gurau!..

hadoih..camne nk rply ramai2 ni ek..haha..haa..

>>> to all

dewan besar tmpt lawan chess?
hua3~..tmpt jatuh lg dikenang..
xtw la ek..
tol eh da ade air cond..
wahh, best laa..

>>> akmal hayat lagi~..

hahaaa..br nak cakap gak...
dy telah mengurangkan kelajuan mnjwb exam seperti y diuar2kan dalm blognya..hahahaa..

>>> liyana

sile2~...
hehe..
ley je..
xbek kongsi sorg2..hehe

hmm,,
insyaallah..
kita berusaha sesame ye...
salam mujahadah..~..
jaga diri ko bebaek ye yana..

>>> anas_AF & arabella

jom2..wat lawatan..
hamba di sini okey saja..
jom kite g beramai2..
huhu..
dala reunion ritu x dpt g..
huhuuu...
ye eh anas?..
bagus la camtu..

fieqa at: December 14, 2008 at 10:30 AM said...

wahh3~..
panjang sungguh comment ku..hahahaa..
haa, sambung2~..
hee~

AiMaN KiSaH at: December 14, 2008 at 12:47 PM said...

salam

minta kebenaran nak upload gambar tu
dan link blog ni..


hehe..banyak betul org terkejut..nasib baik tak sakit jantung :-)

fieqa at: December 14, 2008 at 1:12 PM said...

>>> aiman kisah..

sile2~..
dialukan..

hahaaa..tula..ramai y terkejut..
kalo sakit jantung,
da2 medic jpa n mara or under yayasan sila buat tindakan..heheee

~nuha~ at: December 14, 2008 at 1:29 PM said...

salam fiqa!gile xadil kot.kite miss the moment.ngee.
tp xpela.bestbestbest kisas dah menarik.xlah cm dulu.
ngee.apepun,nnt kitorg blk msia,kite pg rmai2 lah kisas.plan kene ade.b4 next year pnye batch plak fly.owh..rindu same kamu semua.!

fieqa at: December 14, 2008 at 4:32 PM said...

>>> nuha..

sabar2 nuha..wee~.
hahaa...
xpela..rezki batch tahun depan ek..
agak2 nye, bile sume org da balek mesia, camne la rupe kisas nt..hehe

rindu nuha juge..
rindu ngn kisas..
rindu ngn kwn2~..
rindu ngn tarbiyah..

hmmm...
moge kite semua diberi kekuatan...
insyaallah..aamiin...

hua3~..
okey je..
hamba sgt2 bersedia...
jom~..jom~...

yoochun! at: December 14, 2008 at 4:42 PM said...

OMG!
Seriously, the changes are damn cool, esp dewan kuliah!

Salam. Just dropping by to say thanks a bunch for posting the latest pics of KISAS. Your entry really brought back thousand memories..and most importantly as a gentle reminder for me.
Keep spreading the pearl of waqafan and do istiqamah :)
Thanks again and good luck in whatever u do, dear!

ex-kisas 01-02

anis at: December 14, 2008 at 4:52 PM said...

salam..
uhuhu..
klaka plak tgk gambar kunci restu tue.. ngeh3!
ahaha..

papepown, sungguh takku sangka kisas berpotensi jadi sebegitu cantik!
ahhahaha..
terkezut nisa tgk gambr2 tue.. uhuhu..

bestnyer dak2 yg dapat gune facilities tue next year kan..
uhuhuhu..

nice post..~ (^_^)

yoochun! at: December 14, 2008 at 4:52 PM said...

Just realised that u're my super super junior in IPBA. :)
Good luck in pursuing your dreams and
"I love you all"(Dr. Sofi, 2008)

nadhirah at: December 14, 2008 at 5:50 PM said...

wahhh...kisas sudah bertukar wajah..
tp kecantikan luaran shaja xckup..
moge 'fastaqim kama umirt' masih menjadi pegangan warga ki..

rindu ny kat kisas...

neiman at: December 14, 2008 at 6:18 PM said...

salam..

pergh.. cunnya la kisas. tp rsenye dwn kuliah tu berpotensi buat kita tido lg dlm klas mrChng..dwn kuliah lame kalau nak tido sakit badan. huhu.. insyaAllah.. nnt ramai2 kita buat trip 'sireh pulang ke gagang~'

Ahmad Baihaqi at: December 14, 2008 at 6:30 PM said...

patungku...manakau simpan???

H2 at: December 14, 2008 at 7:54 PM said...

cissey...
lawa, serius cantik...
tp,buruk2 pon, best aper?
barulah klasik kan?
"old is gold"
haha....

[ayat tersebut dpt digunakan dgn baik bg mereka yg dengki]

btw, mahu link boleh post ni?

lets to find success at: December 14, 2008 at 11:54 PM said...
This comment has been removed by the author.
lets to find success at: December 14, 2008 at 11:58 PM said...

just want to say hi...hu..

QilaRaft at: December 15, 2008 at 3:42 AM said...

waa..
ko ni smgt kisas tetibe ni..
mmbuatkn ak pon nk gak pos sal ps..
ini tidak adil!!

h a n i at: December 15, 2008 at 3:58 AM said...

time ak g tengah renovet lagii...

tatawu lak hasilnya sangat WOW!

kalau junior nanti kate burok gak..tatawu la ape nak cakap...

heee:D

fieqa at: December 15, 2008 at 5:12 AM said...

>>> yoochun!

salam..
hye..
thnx 4 visiting my blog..^,^

yup2~..
da changes have also made me so impressed!..
alhamdulillah..

hehe..has brought back your memory ya?..

insyaallah..
keep reminding each other..
huuuhh..
how beauty and precious the pearl of wakafan is!!...
miss kisas so much!!

laa..u'r IPBA's student too?..
hoHoo..u sudennly had caught my mind to dr.sofi..hehe~
what course u'r taking ya?..
tesl?
me to...hehe..

which country are you studying now??..
or has finished already?

if ok, link up my blog ya..hee~..tq2

fieqa at: December 15, 2008 at 7:56 AM said...

>>> nisah

alhamdulillah..

haha..aku pon terkejut jugak memule tgk2..cam x sangka pon ade..
byk gak duet kisas wat mnde2 ni sume..
sume nye ntok keselasaan pelajar2 nye..
kisas skrg makin berseri..
sperti kata nadh...
hopefully, kisas semakin meningkat dr aspek kecemerlangan ukhrawi n duniawi..aameen..insyaallah...

nisah, tolong akuu..
ade org kehilangan patung dy..uhuhuu~..ko amek ek..hahaa.

fieqa at: December 15, 2008 at 10:34 AM said...

>>> nadhirah

insyaallah nadh..kite sesame saling ingat mengingatkan ye...
salam mujahadah..

yup2..insyaallah..
'fastaqim kama umirt' menjadi pegangan..
biar pon kadangkala paya, namun kita sama2 berusaha untuk mencapainya...!!

rindu gak kat nadh!..rindu kisas~..

>>> ahmad baihaqi

patung mu???..
tidak ku tahu...;P..

ntah..ne tw kat ne..y ijau nye tu kat mane ek nisah..da bg junior eh.
huhuuu..

cite sal restu ni..
dis year restu len sket ek..
kisasian this year dpt majlah awal..
ngee~..

n ade satu fakta ni dr junior,
mjlah restu dis year x se'colourful' las year..

weee~...ngee~..

tahniah2 kepada restu..hehe

tahniah juge kpd KE n TKE y sgt berkaliber..
wahh..lame x sebut perkataan KE n TKE..ngeh3

hhehe..ahaks~

fieqa at: December 15, 2008 at 10:45 AM said...

>>> H2


hua3..burok2 pon tmpt kite sume juge..
byk kenangan tuh..
bumi wakafan bumi barkah..
hehe..mmg shantek sgt pon!!..
huhuu..terkezut juge melihatnye..

hua3..iye kahh???
siapakh yang dengki itu?
ngeh3~..

sile2 la link post ini..same2 kite berkongsi..hee~



>>> qilaraft

uisskhhh..hahaa...
comment pon ko...ngee~..
aahaahaa..

semangat kisas??..
sentiasa laa..
bukan tetibe ..ahaks..hehe

tidak adilkah??? hahaa
eit, g la wat gak..haha
meh nt aku usha..wahAhhaa..
spesel comment aku bg nt..wee~


>>> hani

wahhh3~
bile ko g tu??.
nga wat ek dy nye renovation..
ohh..
hahaa..
n akhirnye ni la hasil nye.


hua3~...
uiskkh..ade ke y kate burok..
huhuuu...
.kalo ade la...haishh!

syukur2 ngn nikmat y ade...alhamdulillah ^,^

"old is gold"..

ahaks~

anis at: December 15, 2008 at 2:55 PM said...

uhuhu..
maner ader nisa amek patung tue..
patung katak nisa tue pown da hilang tatau kart ner..
sedey tol..
uhuhu...

QilaRaft at: December 15, 2008 at 3:20 PM said...

la, ko menanti2kn ak utk comment ke?
t'haru r plak..
haha..
xpe2.. pas ak da abes cite sal kmk yg da b'zaman xupdate tu, akn ku imbau kmbali memori d pasir salak bersejarah..
ko tunggu je la.. haha

nadhir at: December 15, 2008 at 9:43 PM said...

Salam.dah lama xdgr citer pasal kisas n RESTU...blog ni pon Bai yg promotekan.thank you 4 the pictures, credit jgk utk 'iejan',kisas memang byk berubah..ni rasa nk balek malaysia tahun ni..huhu

yg benar,
bekas K.E.05
(bkn nk bangga tp bangga dgn pelapis2 kami)

fieqa at: December 16, 2008 at 4:37 AM said...

>>> neiman

salam..hehe
tula..
kisas da byk gak berubah..hopefully tarbiyah n biah solehah di sane trus meningkat...insyaallah..

haha, terima kasih atas comment itu..
2'2 ade potensi..y lame n baru nye..hehe..

hehe, insyaallah, mari kite beramai pulang ke 'kampung' halaman kita...

________________________________

>>>lets to find success

hye..
thnx 4 visiting my blog..
have a nice visit..
btw, who r u ya?..
i couldnt open ur blog...


____________________________

>>> anis

hahaa..saje je tnye...
aku pon x tw la kat nee...
laa, yg katak nye pon xde ke..
ahahaa..xsilap bukan bg kat junior ke, turunkan tradisi..hehe..


____________________________

>>> qilaraft

ahahaaa..mmg ku nantikan..ngeh3~..
ahaks..lalalalaa..
g la wat...
nt aku bg spesel comment..
btw, korg byk perubahan prasarana gak ke..

kat atas ni ade org quote kata2 dr.sofi la..klaka la plak..

"IPBA" (Dr.Sofi,2008)..^,~

_______________________________

>>>nadhir

u'r welcome..
sharing is caring..
yup2.thnx sgt2 kat iejan coz anta gambar ni..
buat tatapan sume da kisas..exspesel y blaja di overc..hehe..

err, restu?..
tahun kami okey laa..even byk dugaan nye untuk meng'handle restu ni..kalo nk lebey lanjut, beter tnye x-KE n x-TKE 2007 restu..hehe..

tp y pntg thun ni, mjlah restu cam laen sket la...
n students dpt awal mjlah tu berbanding ngn kami dpt time amek result..
n restu thun x byk page colour sgt berbanding thun ni..
pengetua y mintak camtu..
myb x nak gnggu akademik kot..
wallahualam..

_______________________________

>>> to all

cam reunion kisas lak kat sini..
sume datg berkumpul..hee~..tq2

yoochun! at: December 16, 2008 at 1:17 PM said...

slm. I was in Plymouth,UK and now i'm done with the five and a half year course! hehe. now waiting to be posted anywhere in Msia. :)
Do enjoy this course and all the best!
take care~
-kp/ajk restu 02-

nusaibah at: December 16, 2008 at 10:59 PM said...

nak link kan post ni bley
wa... tak sangka kisas da cni...

ble nak pi melawat kisas ek...

ilazaini at: December 17, 2008 at 4:53 AM said...

salam...
wawawawawawawawa.....
ternganga jap...
skola ku kah ituu???
gimnasium pun b'wajah bru gak ke?
nk tngok gmba gim plak...
rndula nk lari tawaf gim tuh...

QilaRaft at: December 17, 2008 at 5:02 AM said...

kdg2 rase segan lak nk tnjk skola kt org..
malu~
skola ak xde r sehebat kisas..
bangunan byk retak2 jer..
jd rekod mrsm plg mahal sbb pembaikan..
yg suppose to be plg moden..
adeih

fieqa at: December 17, 2008 at 8:28 AM said...

>>> nusaibah

salam..saibah!!..
rindu ngn ko..
lame nye menyepi..ngee~..
pekaba kat alex tu..

nt ko balek dr mesir la, g melawat ye..
xpon bile balek mesia ke, g la singgah kisas...
hehe..

sile2..tafaddol..

Dojot at: December 24, 2008 at 7:32 AM said...

cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik
cantik

fieqa at: December 24, 2008 at 7:10 PM said...

>>> dojot

huhuuu..jot..
aku paham...ko agak terkesima ek..hehe..
okey2.

>>> qilaraft

eii, ala..
mane2 skola same je..
depends kat student tu laa..
eii, ko ni..
nt wat la post..
nt aku comment.
nk gak aku tgk skola ko..hehe.
even ko ade gak tunjuk kat laptop..hehe..

ohh yeke..cehh...bagus laa tu..
mahal ek korg nye..ni y student sane ne studi tol2..susa payah dorg wat..eheee..
y supose to be paling moden eh??
hehe..
tahniah2 laa..
eii, ko time cuti msti salu g skola ko ek..
yelaa..dekat je ngn uma nenek ko..
huhuu..aku, johh sane..
adela, skola lame time f3..tp x g laa..nt b4 nex cuti nt aku singgah skola lame aku japp...heee~

fieqa at: December 24, 2008 at 7:13 PM said...

>>> ilazaini

hehehe.same..
sume org terkejot sbnarnye..
hehe..
gambar gim eh?
a'ar ..ade la gak perubahan sket..
tp kan, junior kate xley amek la gambar gim,coz gim tutup awal mase dorg amek spm....so x smpt la nk snap ape2 gambar...hehe..sory ek..
g la kisas...nt amek gambar puas2...sume org nk bergambar ngn kisas..heheee

Related Posts with Thumbnails
 

© 2010 the labyrinth of piousBlogger Template by dzignine