Pages

special thanks ^,^

Thursday, December 11, 2008 Read Comment




bismillahirrahmannirrahim...

assalammualaikum W.B.T..

'special thanks ^,^'
??..

read this post first,
later you will know what the phrase is meant for..hehe

hehe..sepatutnya post ini dibuat semalam, tapi disebabkan malam tadi seronok ber 'ym' dengan timah - kawan sewaktu di smkajb- (yang sudah lame x contact,sek
arang dia belajar di utp..hehe.timah, kelakar la dengar 'cerita' ko smalam..ngeh3~) ..so, x jadi lak nak post...hehe..

this post begins here..hehe

tarikh 10 disember?..

ade ape ye?

it's my birthday!..it's my birhtday!..


hari lahir, hari jadi, hari dijadikan oleh Allah, seorang hamba di dunia yang fana ini..

segala puji bagi Allah, Tuhan semesta Alam yang maha memberi rahmat kepada hambaNya yang dikehendaki..
bersyukur daku kerana di beri pertambahan umur, satu nikmatNya yang
tidak terhilai harganya..subhanallah..

"nikmat umur merupakan modal yang penting dalam menambahkan ketaatan kepada Allah,manusia yang rugi ialah mereka yang bertambah umurnya tetapi tiada bertambah pula baktinya pada tuhanya juga agamanya,dan betapa beruntungnya pada mereka yang memanfaatkan pertambahan umurnya dengan sentiasa mencari peluang untuk mencari keredhaan tuhanya dengan berbakti kepada masyarakat,mengajak manusia ke arah kebaikan dan mengajak mereka meninggalkan kemaksiatan kepada Allah,serta tak lekang pula bibirnya memberikan nasihat..minta dijauhkan dari keadaan yang merasa menyesal tidak sibuk membuat bakti didunia tika mata rapat tertutup menanti sang malaikat meragut nyawa…jauhkan ia seperti DIKAU jauhkan jarak antara timur dan barat.."


jika kita renungi..
sungguh dalam makna bait2 kata - kata di atas ini..

moga kita antara golongan yang sentiasa dipayungi rahmat dan berkat Allah, aamin..
semoga Allah beri kesedaran pada diri ini supaya berusaha keras dalam mengejar cita - cita dan terus dapat berbakti untuk Islam..

" inna solaatii wanusukii wamahyaaya wamamaati lillahirabbil a'lamin"

"sesungguhnya sembahyangku, ibadatku, hidupku, dan matiku kuserahkan hanya kepada
Allah sekalian alam"

post ini juga didekasikan kepada abah saya..terima kasih abah belikan kakak kek..ngeh2~..
nyum3!...

mama, akak berjanji untuk jadi anak yang solehah, insyaallah..

ngeh3~..sewaktu potong kek..cuba teka kek ni rase ape..hahaa

nuurun a'la nuur (cahaya di atas cahaya)..hehe..

but, btw, nice shot!..i love this pict…

(sorry for the date in this pict, forgot to setup it first,

but never mind laaa..hahaa)


tidak lupa juga pada kawan - kawan yang anta wish via

call,sms, friendster,blog, ym juge,

yang bagi 'e-card' pon ade..

sangat2 terharu..


ni antara message yang diterima telah menarik perhatian saya


"(kesukaan kamu terhadap kehidupan dunia itu salah)

kerana kesenangan hidup di dunia ini hanya sedikit, berbanding

dengan (kesenangan hidup) di akhirat kelak.

semoga di peliharaNya, dimurahkan rezeki & diteguhkan iman..

moga dirimu sehebat pejuang syurga Ilahi..

Selamat Hari Lahir..

Teruskan perjuangan..

SWEET 18"



syukran..syukran..^,^



thanks a lot friends..

too much names to be mentioned..(cehh, cam byk je.. hehe)

tapi, nanti x fair..hehe

a bundle of thanks is dedicated to all of you..

may Allah bless our friendship, insyaallah..

thank you ..

thank you..

ukhuwah fillah abadan abada..


this song is dedicated to you..

( ntah, rase cam sesuai pula nak letak lagu ni..)

i love this song..


"Seasons in the Sun"


hope you enjoy..




10 voice (s):

Aku anak md salleh at: December 11, 2008 at 2:09 PM said...

Selamat menyambut hari lahir..
Moga senantiasa berusaha dalam mencurahkan amal bakti demi Agama, Bangsa dan Negara.. InsyaAllah.. :)

fieqa at: December 11, 2008 at 2:41 PM said...

syukran...jazakillah...

insyaallah..
buatmu juga...
semoga senantiasa dlm perjuangan menuju cintaNya..

insyaallah..

anis at: December 11, 2008 at 3:07 PM said...

ur welcome..
hehe..
nice post..
suke part sal umur tue..
menyentuh perasaan..
ingatkanlah diri ini tatkala kuterleka..

fieqa at: December 11, 2008 at 4:21 PM said...

*sharing is caring*..

betul2~

mengingatkan diri ini juge..
moge kita semua senantiasa di bawah lembayung rahmatNya,insyaallah..

thnx ye nisah for everthing ^,~

syg kamu!

uhibbuki fillah..

alicia keys at: December 11, 2008 at 5:52 PM said...

huaaa
selamat hari lahir buat kamu~~
semoga tercapai segala cita2
gud luck in ur future undertaking..

fieqa at: December 12, 2008 at 3:15 AM said...

thnx kak rose..^,^

insyaallah..
gud luck to u too..
all the best in ur life~
semoga jd cikgu math y baek..hehee~

fyruzs zumangga at: December 12, 2008 at 11:19 AM said...

hepi befday yek

fieqa at: December 12, 2008 at 3:53 PM said...

tengkiiuuw3~..
hadiah mane cik kak..haha..

Anonymous at: January 7, 2010 at 8:12 AM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous at: February 14, 2010 at 8:33 AM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts with Thumbnails
 

© 2010 the labyrinth of piousBlogger Template by dzignine