Pages

tagged during holiday~..sukasuki..^,^

Monday, January 26, 2009 Read Comment
bismillahirrahmannirrahim.. assalammualaikum...

hahaa..agak excited nak wat post ini..mehehe.. walaupun sebenarnya agak geram sekarang nie!.. geram dgn siapa?? td dpt msg dr naiimah, bukan geram ngn naiimah, tapi.... lebey kurang camni message y saya dapat, hu3

"salam..wei,ko guna lagi x u mobile nye sim tu"

huu..tidak!!..mesti ni pasal yang kena bayar bil tu.. buat pengetahun pembaca yang x tahu, kawan2 saya dah kena charge hingga seratus lebih even kita x active kan pon line u mobile tu.. huk2.. yela.. mase dpt sim kan free je..kat masjid jamek..(he2)..tiba2 ne bayar coz dia detect dr IC yang kit daftarkan.. n naiimah amek 3 sim atas nama IC dy..1 sim dy bagi kat saya..

okey..stop..tu saja..=( (aliaa, pasti anda paham perasaan waktu ini bukan?..hik2~)

yeay~.. okies.. tuka topic.. agak best sebenarnya tag kali ini.. tersenyum2 saya wat post nie..hehe.

credits to
kak rose
..
tq ye kak.. xsangka lak di tag..

+++++....loading....loading.....loading.....+++++


1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas
untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan
award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya
dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen
yang menyatakan mereka telah di tag.

wah...ceria2 belaka..
saje2 tuka mood..hee~~
tapi gambar kat award tu cam kureng seswai sket la..he3..jangan mara kak rose..
tp saya suka tag ini..
thanks kak rose..
^,^
telah mengubat hati..he3..=)

berbalik kepada soalan
siapakah kak rose di mataku.. he3~

+ name dia yang saya tahu ialah rosenina roslan +

buat pengetahuan, kami sebenarnya x pernah jumpa,
tapi hanya berkenalan di alam maya..ceh3..
hehe.. camne ley kenal? he2.
actualy dulu saya try nak tahu ape pasal kos math under mara,
n kawan saya ade recomend suruh contact kak rose..he2..
dari situ la kirenye.. tp even kak rose x kenal saya, dy sanggup je kol saya waktu after spm tu
coz macam nak explain kat saya la ape tindikan math tu..he3.tq kak rose..n at last, saya x dpt pon math..tesl je..he3.syukur2.

after that cam senyap je, x contact,
n bermula balik after saya start blogging nie..hik3..


then,

+ honestly, saya suka usha blog dia.. +
+ coz cite dy klaka2 n best2 +

+ dia student kms, amek IB tindikan math, chaiyok2 for final exam +

+ duduk di rawang kan? +

+dulu skola kat mrsm tun ghafar baba +

+dia sangat baek hati..
he3+

tu je kot..he3..

then, soklan kedua,

10 facts about me? hoHoo..cam susah je nak describe diri sendiri..he3..

# nama saya nur safiqa binti sapar #
# saya menetap di johor, kire cam anak jati johor gak #
# sekarang mengikuti kursus tesl foundation 2 thun under kementerian pelajaran malaysia #
# mmg minat sgt ngan math, tp x dpt smbung..(xpe2..ade hikmahnya..;p) #
# suka sgt2 kaler oren..(agak sedih, coz wat mase nie x jumpe lagi layout blog kaler oren y best2..he3) #
# berazam nak jadi lecturer, insyaallah, doakan ye #
# kadang2 suka membazir masa..astaghfirllah (al-waktu kassooiff) #
# suka benda yang lawak, x suke serius2 sgt, coz saya ni sempoi2 saja orangnya #
#suka dengar tazkirah, suka orang peringatkan, coz saya kadang2 leka dan alpa..huk3..astagfirllah#
# suka sumthing yang unique n cute..(rindu nak meng'graphic gune firework..hu3.) rindu time jadi ajk redaksi restu kat kisas dulu#
then, last..
award ini secara berbesar hati, saya hadiahkan pada..(jeng3*)
sila- sila klik link di bawah nie ntok baca post2 mereke..ekekee..n ape dorg describe pasal saya..(perasan~..lalalaaa...;p)

~hanisah abu hasan~
~aliaa ezekiel~
~aqilah rafhanah~

~farah afiqah~
~munirah~

~najihah iman~
~cik nazierah (new blogger..mehehe..;p~

*syins, kalo ko ade blog, aku bagi kat ko..hik2*

itu saja.. wallahualam..
kemaafan dipinta sekiranya ade kesilapan berbicara..
syukran ala kulli hal.. salam alaik..

Kegembiraan ibarat semburan pewangi, pabila kita memakainya semua
akan dapat merasa keharumannya. Oleh itu berikanlah walau secebis
kegembiraan yang anda miliki itu kepada teman anda.

Tanda Orang Bijaksana Ialah Hatinya Selalu Berniat Suci; Lidahnya
Selalu Basah Dengan Zikrullah; Matanya Menangis Kerana Penyesalan
(Terhadap Dosa);

Jadikan sebagai aturan hidup untuk melakukan yang terbaik dalam apa
jua yang dilakukan, pasti akan menghasil kecemerlangan..=)

15 voice (s):

fieqa at: January 26, 2009 at 6:01 PM said...

erks, baru terfikir..
skrg dah 2009 ek..ehehee~..
ni award 2008..;p

kepada aliaa,
aku ade utang ngn ko byk tag ek,
insyaallah, nt aku wat ye..ekeke..

..alicia-rnro.. at: January 26, 2009 at 6:09 PM said...

haha..btol la..2009 la skang ni..
alaa..still relevan kan..
hehe..
terharu plaks bile bace nih..
yg part nih:
"coz cite dy klaka2 n best2"
mane de laa..sume cite2 boring je..
blog adik lg best..ckp mcm2 cerite..
akak suke bace gakz..
insyaallah, klu ade kesempatan nnt kite jumpe..
tengkiu2 sbb da jwb~

anis at: January 27, 2009 at 12:54 AM said...

ahahha..
uit..
sbenarnyer ader 3 soklan ea??
tol ker?

=)

wah~~
namerku no 1 dalam listmu~~
**wee~~

ahahha!
(^_^)

aB!d at: January 27, 2009 at 4:08 AM said...

salam

buat cik nisah, kalau nama dh kat first list tue...fham2 je lar yek...

=)

najihah iman at: January 27, 2009 at 8:10 AM said...

fieqa...

tag ini akn dibuat usai imtihan end!
btw..thanx krn m'tag!
tumpang gumbira di pihak kamu..hehe

p/s :Esk xm,doakan ye =)

Aliaa Ezekiel at: January 27, 2009 at 4:02 PM said...

pacat!
jgn disebut kisah u! tu!!

awat la ko ske kaler yg x bersemenggah ni?
layout kaler oren?
oh,tidak!
jgn la ada org wat...

dahla tu, tulisan asik kaler oren je...
sakit mata n ati aku..
tambah sedey lg psal byr ke mende alah tu!

huhu!

fieqa at: January 27, 2009 at 5:24 PM said...

wahhh..agak lambat daku membalas comment2 mereka..

k

k,
sabaq nooo..
saya balas sesatu..mehehehee~~

kpd cik yang menge'tagged!..
ahahaa..

kak alicia-rnro,

huaaa..stil relevan ek?
x aciiii...ekekeee..
xde laa..
okies..
tq gak sebab tag saya!
agak terharu dan tersipu2 di sini..ahhaaahaa!!

yup2,
betoll2..
saya suka usha blog akk.
cerita y klaka2 n best2..
bagus2 ley expresskan perasaan kat blog..diriku belom punya kelebihan itu..mehehe..
actuly,
da lame gak follow blog akk,b4 blog saya wujud lagi..ngehehe
stat usha coz akk ade letak status msg kat ym url alamat akk,then,
saya ape lagi,
g la usha2..mehehe..

jumpe??
huaaa..
meh,
nt time akk nak fly,
if ade kesempatan ley la saya anta akk..he3..saya studi kat kl,
so, insyaallah,kalo ley anta,ley je..he3..

tq ye kak rose!!..^,^
infom nt k..!

fieqa at: January 27, 2009 at 5:30 PM said...

nisah,

uiiit,
mehehe..
alaa,
aku jwb comment ko after ko da siap kan tag ni..(x aci~)..lalalaa..

kalo nak tgk,
sila2 ke

http://puteribonda-anis.blogspot.com/

(xmalu pomot..;p)

ehehee..
ei,
tq tw coz wat tag ni kat blog ko..
terharu sgt2!!!
tq nisah.
aq da anta comment kat post tag ni kat blog ko..
balas2 la ye..mehehe..

name first???
ahahahaa!!!
y tu terlintas dulu..ekekeee....
maybe ko ni salu ade kat hati aku kot..(eiii,ahahaa..ayat cam jiwang je..bahaya2..ehehee~..)

hee,
yup..
blog ko comey..thats y aku bagi ni..
x nak bg hadiah kat aku ke atas pemberian award yang tidak ternilai ini!!
agagaaa~..

*blushing*..dush2

heee~..

fieqa at: January 27, 2009 at 5:33 PM said...

ab!d,

ye cik ab!d,
cik nisah sudah siapkan tag itu..
anda pon kena juga..
huaaa..sila2 la ye..
psst, gudluck ngn assigment2 itu..lalala..;p
all the best..!!

erkss,
apa yang 'faham2 je la yer'

agak kureng faham di sini..(thinking..)

fieqa at: January 27, 2009 at 5:44 PM said...

najihah iman,

heee,
yup2..
same2..
ku gembira suka suki di sini..mehehe..;p

insyaallah,
maat taufiq wannajah biizinillah insyaallah,
faidza azamta fatawakallah..

go go chaiyok!!
gambate!

May Allah guide u to be always in the rite path!
May Allah shine ur life with all the happiness..
do the best in the imtihan,
and let put the highest trust and believe in Allah..
he has the biggest power in giving us the 'nikmat'..subhanallah..
set back our niat in doing things..
lets make the efforts that we are doing are only for the sake of Allah,
insyaallah..^,^

lillahitaala...^,^
gud luck my friend!

fieqa at: January 27, 2009 at 5:50 PM said...

cik aliaa ezekiel..

erkss, 'pacat'??
oHoohhoo..sshhhh...mehehee..

eekekekee..
huaaa..
ahahahaa..
saya faham perasaan itu..!!
saya pon rasanya akan mengalaminya kelak..!

ohhh tidaaaaaaaaaakkk!!!!!!!!!

uit,'bersemenggah' tu ape??
ngeh3..aku x pena dgr ponn..huaaa..kemiskinan bahasa melayu diriku ini..meheehe..


eiiit,
bab2 'oren' jgn sentuh2 eh..
itu my FAVOURITE okey!!
dah pulak dahh tersama ngn 'U'..
jgn persalahkan diriku yang tidak bersalah..
ahahahaa!!!!!

eii, ske atila nak kaler oren tulisan2 ni blog ini..nampak comey tw..ahaa..(pasan..wink2**)
yerr,,
if aku ade jumpe layout kaler oren, insyaallah aku tukaq..mehehe..
org pertama aku gtw adalah ko aliaa..ahahaha!!
jangan mara...lalalaa..;p

anis at: January 28, 2009 at 5:31 AM said...

to abid...
erk???
ahahha..

=D

to fieqa...
hihi..
komenmu diblogku sudah dibls..
ahahaha~~

hadiah??
adush...
yg aku kasi tagged br kart kau tue kire hadiah la ea cik fieqa...
bole tak???
ahahahha~~

**weee~~

=D

fieqa at: January 28, 2009 at 5:07 PM said...

nisah,

btol2.."erk?? to abid juge"

aku pon x pham ape y cube dismpaikan olehnya (he2, awat skema lak ayat ni..)

yup2..aku da p usha2 dah..;p
sentiasa awal seperti biasa..ahahaa!

erkss, x acii..
tag laen, hadiah laen..ngee~~~..
boleh x cik nisah??
ngeh3~~

rantong at: January 29, 2009 at 12:42 AM said...

Sekadar ingat mengingatkan. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong

fieqa at: January 29, 2009 at 9:47 AM said...

rantong,

salam..
syukran atas ziarah dan peringatan...
sangat dihargai..^,^

Related Posts with Thumbnails
 

© 2010 the labyrinth of piousBlogger Template by dzignine